День Незалежності України 2015

Дорогі друзі!
Від усього серця вітаю вас із Днем незалежності – світлим святом Української Державності. Це не просто День народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією.
День незалежності – це день, у якому щорічно зустрічаються Минуле і Майбуття України. Минуле має вселяти мудрість. Майбуття повинно виховувати в нас відповідальність за прийняття рішень.

У ці спекотні серпневі дні календар історії відраховує …….. річницю незалежності України. Нелегкими і, далеко не безхмарними, видалися ці роки. Довелося йти важким шляхом соціально-економічних перетворень, створювати практично заново державні інститути, нові правила і стандарти життя.

Хліборобська доля щедро наділила працівників села мудрістю і талантом буди господарем на землі. Ви сповна віддаєте себе цій святій справі.

Нам випала висока історична місія здійснювати мрію багатьох поколінь наших предків – бути господарями на своїй землі, плекати її і прикрашати своєю працею, у добробуті, безпеці та злагоді ростити дітей, мирно і приязно жити з сусідами.
Ідея відродження незалежної держави жила, незмінно прокладаючи собі дорогу від розпаду Київської Русі аж до прийняття Верховною Радою Акту проголошення незалежності України та Всеукраїнського референдуму 1991 року. Тоді народ раз і назавжди вирішив: державі Україна бути!

Було прийнято нову Конституцію посткомуністичної доби, затверджено державні символи: прапор, герб та гімн України. Відбулося правове оформлення держави. Налагоджено функціонування державних інституцій, створено повноцінний дипломатичний корпус, будується демократичний суспільний лад.